Cem Garipoğlu’nun DNA İncelemeleri Tamamlandı: Bu Bu Kez Kefenle Yeniden Defnedildi

Cem Garipoğlu, DNA incelemesi sonrası bu kez kefenle yeniden defnedildi. Defin işlemine sadece annesi Tülay Makbule Garipoğlu katıldı.

CCem Garipoğlu, 15 yıl önce işlediği vahşi cinayetle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Münevver Karabulut‘u testere ile katleden Garipoğlu’nun mezarı, “intihar etmedi, kaçtı” iddialarının ardından savcılığın talimatıyla açıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA incelemeleri sonucunda, mezardan alınan kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğu tespit edildi.

Mezarın Açılması ve DNA İncelemeleri

İstanbul’daki lüks villasında 17 yaşındaki Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu, cezaevinde yaşamına son vermişti. Ancak yıllar sonra, öldüğüne dair şüpheler gündeme geldi. Savcılık talimatıyla feth-i kabir işlemi gerçekleştirildi ve mezardan alınan kemikler Adli Tıp Kurumu’nda DNA testine tabi tutuldu. Yapılan incelemelerde, kemiklerin Garipoğlu’nun anne ve babasıyla DNA eşleşmesi sağlandığı açıklandı.

Kefensiz Mezar Tartışmaları ve Yeniden Defin

Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemiklerin mavi bir poşet içerisinde bulunması ve kefen olmaması tartışmalara yol açmıştı. Ancak bu kez yapılan defin işleminde Garipoğlu, kefenle yeniden defnedildi. Gömülme işlemi sırasında akraba olarak sadece annesi Tülay Makbule Garipoğlu mezar başında yer aldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: