Taylor Swift: Müziğiyle Milyarder Olan İlk Müzisyen

Taylor Swift, 1,6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu. Rihanna'yı geride bırakan Swift, müziğiyle milyarder olan ilk müzisyen.

Rihanna, uzun süre 1,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni unvanını taşıdı. Ancak Taylor Swift, Forbes’a göre 1,6 milyar dolarlık net servetiyle bu unvanı devraldı. Swift, müzisyenler arasında, yalnızca hip-hop yıldızı Jay-Z‘nin 2,5 milyar dolarlık servetiyle önünde yer alıyor. Swift’in servetinin kaynağı ise oldukça dikkat çekici.

Taylor Swift: Müziğiyle Milyarder Olan İlk Müzisyen

Forbes’un tahminlerine göre, Taylor Swift büyük ölçüde müzikal başarıları sayesinde milyarder oldu. 2023’te ABD tarihindeki 1 milyar dolardan fazla hasılat elde eden ilk tur olan Eras turu ve albümlerinden kazandığı gelirler, Swift’in servetinin ana kaynağını oluşturuyor. Mart 2023’te başlayan bu tur, beş kıtaya yayıldı ve ABD ekonomisine 5,7 milyar dolarlık katkı sağladı.

Rihanna’nın Başarısı Fenty Beauty’den

Rihanna, uzun süredir hayranlarının taleplerine rağmen 2016’da çıkan “Anti” albümünden sonra yeni bir stüdyo albümü yayınlamadı. Ancak, 2017 yılında piyasaya sürdüğü Fenty Beauty kozmetik markası sayesinde servetini büyütmeye devam etti. Rihanna, bu marka sayesinde milyarderler arasına katıldı.

Swift’in Turlardan ve Telif Haklarından Kazancı

Forbes’a göre, Swift’in serveti büyük ölçüde turlardan ve telif haklarından geliyor. Swift’in sadece bu kaynaklardan elde ettiği gelir 600 milyon dolar civarında. Müzikal başarıları, Swift’i geçen yıl ekim ayında milyarder statüsüne ulaştırdı.

Jay-Z: Yan Projelerle Servetini Büyüten Müzisyen

Swift’in yanı sıra, dünyanın en zengin müzisyeni olan Jay-Z, servetini müzik dışındaki yatırımlarla büyüttü. Son stüdyo albümü 2018’de eşi Beyonce ile birlikte yaptığı “Everything is Love” işbirliği oldu. Ayrıca, Jay-Z, Uber ve CashApp gibi şirketlerde hisselere sahip ve müzik akış hizmeti Tidal‘ın ana şirketi Block‘ta yatırımları bulunuyor.

Swift Eras Turuna Ara Verdi

Taylor Swift, büyük başarı elde eden Eras turuna bir süre ara verdi. Ancak tur, 18 Ekim’de Miami’de devam edecek. Swift, aynı zamanda siyasi duruşunu da sergilemekten geri kalmadı. Eylül ayında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekleyen Swift, “Harris, benim mücadele ettiğim hakları ve davaları bir savaşçı gibi savunuyor” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: