Lüks Devi Harrods, Cinsel Saldırıyla Suçlanan Al-Fayed’in İzlerini Silmeye Çalışıyor

Harrods, eski sahibi Mohamed Al-Fayed'in taciz iddialarının ardından marka imajını temizlemeye çalışıyor. Yeni iddialar ortaya çıkarken, mağaza Al-Fayed'in izlerini silmeye çalışıyor.

175 yıllık lüks mağaza Harrods, eski sahibi Mohamed Al-Fayed‘e yönelik taciz iddialarının ardından markasını temizlemeye çalışıyor. New York Times‘ın haberine göre, Harrods, Al-Fayed’e dair tüm izleri silme çabasında. Geçtiğimiz ay BBC tarafından yayımlanan belgeselde, Al-Fayed’in bir dizi kadın çalışana cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Eski çalışanlar, Al-Fayed’in mağazayı genç kadınlar için bir avlanma alanı olarak kullandığını ve taciz iddialarının şirket içinde açık bir sır olduğunu öne sürdü.

Harrods’tan Hızlı Tepki: “Cinsel Taciz Görevlileri” Atandı

Harrods, Al-Fayed’e yönelik suçlamalar üzerine hızlı bir uzlaşma süreci başlattı ve mağaza içinde 50 yeni cinsel taciz görevlisi atadı. Ayrıca, eski çalışanlarını destek için mağaza ile iletişime geçmeye teşvik etti. Şirket, mağazanın Edward dönemi mirasına geri döndürülmesi ve Al-Fayed’in izlerinin silinmesi için büyük yatırımlar yapıldığını duyurdu.

Yeni İddialar Yüzeye Çıkıyor

Al-Fayed’in tacizine uğradığını söyleyen 71 kişinin avukatları, mağazaya karşı bireysel davalar açmayı planladıklarını açıkladı. Al-Fayed, 2010 yılında Harrods’u Katar’ın egemen varlık fonuna satmıştı ve geçen yıl 94 yaşında hayatını kaybetti. Taciz iddialarının Harrods’un itibarına nasıl etki edeceği tartışılıyor, ancak perakende analistleri, markanın uzun vadede zarar görmeyeceğini savunuyor.

Polis Soruşturmaları ve Şirketin Tepkisi

Londra Metropolitan Polisi, 1979-2013 yılları arasında Al-Fayed’e yönelik 19 kadının suçlamalarını değerlendirdiğini açıkladı. Ancak o dönemde Kraliyet Savcılığı, “gerçekçi bir mahkumiyet ihtimali” olmadığına inanmıştı. Şirketin şu anki genel müdürü Michael Ward, olayları “utanç verici” olarak nitelendirdi ve Al-Fayed’in suçlarından haberdar olmadığını söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: