Son Yüzyılın Canavarı Milton Florida’yı Vurmak Üzere: Halk Kaçıyor

Milton Kasırgası, 100 yılın en büyük fırtınası olarak ABD'yi vurmak üzere. Başkan Biden tahliye çağrısı yaparken milyonlarca kişi bölgeden kaçıyor.

ABD’yi bugün vurması beklenen Milton, tahminlere göre 100 yılın en güçlü kasırgası olacak. ABD Başkanı Joe Biden, halka evlerinden hemen ayrılma çağrısı yaptı. Milyonlarca kişi bölgeden kaçıyor.

Milton Kasırgası’na Karşı Acil Alarm

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi‘nden güçlenerek Florida eyaletine doğru yaklaşan Milton Kasırgası‘nın son 100 yılın “en güçlüsü” olacağı konusunda uyardı. Kasırganın saatte 230 kilometre hıza ulaşarak Florida kıyılarını vuracağı tahmin ediliyor. Yetkililer, kasırganın 3 ila 4,5 metreye kadar sular altında bırakabileceği bölgelerde büyük okyanus dalgalarına sebep olacağını belirtti.

Halk Kaçıyor, Yollar Tıkandı

Milton Kasırgası’nın Tampa, Sarasota ve Fort Myers gibi yoğun nüfuslu bölgeleri vurması beklenirken, bölgede milyonlarca kişi tahliye edildi. Kaçış nedeniyle yolların tıkandığı, marketlerde hazırlık için yoğun talep olduğu bildirildi.

Biden’dan Acil Uyarı: “Tahliye Edin!”

ABD Başkanı Joe Biden, Florida eyaletinin kasırganın muhtemel yolu üzerinde bulunan sakinlerine acil tahliye çağrısında bulundu. Biden, “Milton, Florida’yı vuracak son yüzyılın en kötü kasırgası olabilir” diyerek, halkı hızla bölgeyi terk etmeye çağırdı. “Bu bir ölüm kalım meselesi, derhal tahliye edin” sözleriyle tehlikenin boyutunu vurgulayan Biden, Almanya ve Angola ziyaretlerini de iptal etti.

Bölge Geçen Hafta da Helene Kasırgası ile Sarsılmıştı

Florida, geçtiğimiz hafta Helene Kasırgası‘nın etkisi altına girmiş, 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, bu kez daha büyük bir felaketin kapıda olduğunu belirtiyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: