TBMM’de Kapalı İsrail Oturumu Sona Erdi; Kilitlenen Kapılar Açıldı: 10 Yıl Gizli Kalacak

TBMM’de kapalı İsrail oturumu sona erdi. Milli güvenlik ve İsrail’in saldırıları görüşüldü. Görüşmelerin içeriği 10 yıl boyunca gizli kalacak.

TBMM’de İsrail’in Filistin ve Lübnan’a düzenlediği saldırıları görüşmek üzere gerçekleştirilen kapalı oturum sona erdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yönettiği oturum sırasında Meclis binasında kapılar kilitlenmiş ve görüşmeler kamuoyundan gizli tutulmuştu. Oturum tamamlandıktan sonra kapılar tekrar açıldı.

Milli Güvenlik Gündemiyle Yoğun Geçti

TBMM’de yapılan bu kapalı oturumda, özellikle İsrail’in saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler masaya yatırıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Görüşmelerin içeriği ve alınan kararlar 10 yıl boyunca gizli tutulacak.

Kapalı Oturumlarda Gizlilik Esas

TBMM’de kapalı oturumlar, anayasa ve meclis içtüzüğüne göre düzenleniyor. Bu oturumlar, milli güvenlik ve dış politika gibi kritik meselelerin ele alındığı platformlar olup, yapılan konuşmalar ve alınan kararlar 10 yıl boyunca sır olarak saklanacak. Bu sürenin sonunda oturum tutanakları kamuoyuna açıklanacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: