Putin Karadeniz’deki Konutunu Yıktırdı: İHA Saldırıları Nedeniyle Ziyaretlerini Azalttı

Uydu görüntüleri, Putin’in Soçi’deki Bocharov Ruchey malikanesinin bir bölümünün yıkıldığını ortaya koydu. İHA saldırıları nedeniyle Rus liderin bölgeyi ziyaret etmekte isteksiz olduğu bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz kıyısındaki Bocharov Ruchey malikanesinin bir kısmını yıktırdı. Bağımsız Rus araştırma kuruluşu Proekt (Project) tarafından elde edilen uydu görüntüleri, Soçi‘de bulunan yazlık konutun ana binasının şubat ve mart aylarında yıkıldığını ve yerinde büyük bir çukur ve inşaat ekipmanlarının görüldüğünü ortaya çıkardı. Bocharov Ruchey, 1955 yılında tamamlanmış olup çok sayıda dünya liderinin ziyaretine ev sahipliği yapmış bir mülktür.

İHA Saldırıları Endişesi

Habere göre, Rus lider son dönemde Ukrayna’nın insansız hava aracı (İHA) saldırılarının yarattığı tehlikeler nedeniyle bu bölgedeki konutu ziyaret etmekte daha temkinli davranıyor. Soçi’nin Krasnodar bölgesi, Ukrayna’ya yakın bir bölge olduğundan, sık sık saldırıların hedefi haline geliyor. Bu nedenle Putin’in hayatı için endişe duyduğu bildiriliyor.

Putin’in Son Ziyareti

Putin, Bocharov Ruchey‘de en son 6 Mart tarihinde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi ile görüştü. Grossi, görüşmede Ukrayna’daki nükleer enerji santrallerinin güvenliği hakkında endişelerini dile getirmişti. Proekt’in haberine göre, bu görüşme Putin’in bölgeye yaptığı son ziyaret oldu.

Ziyaretlerini Azalttı

Putin’in Karadeniz kıyısındaki malikanesine yaptığı ziyaretler, Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana giderek azaldı. Pandemi öncesinde yılda ortalama 30 gün Bocharov Ruchey’de kalan Putin, 2023’te yalnızca sekiz gün geçirdi. Eylül 2023’ten itibaren ise uçuşları gizli tutuluyor ve bölgede daha az vakit geçiriyor.

Bu gelişmeler, Putin’in Ukrayna’nın saldırılarına karşı daha fazla tedbir aldığını ve güvenlik endişelerinin artmakta olduğunu gözler önüne seriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: