CHP’li Namık Tan: AB, Schengen Vizesiyle Türkiye’ye Yaptırım Uyguluyor

CHP’li Namık Tan, Schengen vizesi konusunda Türk vatandaşlarının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti ve AB’nin Türkiye’ye üstü kapalı yaptırımlar uyguladığını öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alma konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Tan, Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye’deki demokratik kurumların erozyona uğraması nedeniyle hükümete üstü kapalı yaptırımlar uyguladığını öne sürdü.

Schengen Vizesinde Yaşanan Mağduriyetler

Tan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, son üç yıldır Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alma konusunda büyük mağduriyetler yaşadığını belirtti. Cumhur İttifakı‘nın, Türkiye’nin AB ile olan tam üyelik sürecini rafa kaldırmasının Avrupalı hükümetleri, Türk vatandaşlarına özensiz davranma konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.

“Hükümete Üstü Kapalı Yaptırım Uygulanıyor”

Tan, AB’nin Türkiye’ye yönelik Schengen vizesi konusunda katı ve ayrımcı uygulamalarda bulunduğunu ifade etti. Ancak Türkiye’deki hükümetin bu konuda etkili politikalar uygulayamadığını belirten Tan, “Türkiye’de demokratik kurumların erozyona uğraması nedeniyle AB, Türkiye’ye üstü kapalı yaptırım uyguluyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’na Eleştiri

CHP’li Tan, hükümetin ve özellikle Dışişleri Bakanlığı‘nın Türk pasaportunun itibarını yükseltecek politikalar konusunda yetersiz kaldığını söyledi. AB Komisyonu’nun Hindistan vatandaşlarına uyguladığı kademeli vize politikasına dikkat çeken Tan, bu uygulamanın neden Türk vatandaşlarına uygulanmadığını sorguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Çağrı

Tan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a çağrıda bulunarak, AB Bakanlığı’nın kapatılması nedeniyle AB ile ilişkilerde yetersiz kalındığını vurguladı. “Anlaşmalarla kazanılmış temel hakların yürürlüğe konulması konusunda neden bu kadar etkisiz kalındı?” sorusunu yöneltti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: