Gülse Birsel: “Türkiye’de Bir Kadın Olarak Kendimi Güvende Hissetmiyorum”

Gülse Birsel: "Bir kadının hava karardıktan sonra sokakta rahat yürüyebilmesi, bir ülkenin medeniyetinin göstergesidir. Bu kötüye gidişi durdurmamız lazım."

Son dönemde Türkiye’de artan kadın cinayetlerine dikkat çeken ünlü oyuncu ve senarist Gülse Birsel, yaptığı açıklamalarda kadınlar için ülkedeki güvenlik sorununa vurgu yaptı. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerinin ardından toplumda yaşanan yankılara değinen Birsel, Türkiye’de bir kadın olarak kendini güvende hissetmediğini ifade etti.

“Kadın Hakları Değil, Güvenlik Sorunu Var”

MagazinBurada‘ya verdiği röportajda Birsel, kadın haklarının ötesinde artık büyük bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti. “Artık kadın haklarından öte, bir güvenlik sorunumuz var. Türkiye’de çözülmesi gereken en acil problem bu” diyerek kadınların sokakta kendilerini güvende hissetmelerinin medeniyetin göstergesi olduğunu söyledi.

Birsel ayrıca, “Bir kadının hava karardıktan sonra sokakta rahat yürüyebilmesi, bir ülkenin medeniyetinin göstergesidir. Bu kötüye gidişi durdurmamız lazım” diyerek çağrıda bulundu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: