AYM, Aziz Yıldırım ve Rasim Ozan Kütahyalı Davasında İfade Özgürlüğüne Karar Verdi

Anayasa Mahkemesi, Aziz Yıldırım’ın Rasim Ozan Kütahyalı hakkında sarf ettiği sözleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, cezai yaptırım uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Fenerbahçe‘nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki “hakaret” davasında nihai kararını verdi. Yıldırım’ın Kütahyalı hakkında sarf ettiği sözler, AYM tarafından ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildi ve herhangi bir cezai yaptırıma gerek görülmedi.

Aziz Yıldırım’ın Sözleri İfade Özgürlüğü Kapsamında Değerlendirildi

2019 yılında Aziz Yıldırım, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında “Bu kadar geri zekalılık olmaz. Ahlaksızlık diyorum. Şişeyi alta koyuyorlar, viski çekip yorum yapıyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerine açılan davada, Yıldırım’ın ifadeleri Anayasa Mahkemesi tarafından hakaret olarak değerlendirilmeyip, ifade özgürlüğü kapsamında ele alındı.

Önceki Mahkeme Kararı ve Para Cezası

2019 yılında açılan davada, İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım’a “alenen hakaret” suçundan 105 gün adli hapis cezası vermişti. Sabıka kaydının olmaması nedeniyle ceza 87 güne indirilmiş ve bu süre 3 bin 480 lira adli para cezasına çevrilmişti.

AYM’nin Son Kararı

Anayasa Mahkemesi‘nin verdiği son kararla birlikte, Yıldırım’ın ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesiyle, cezai bir yaptırıma gerek olmadığı kesinleşti. Yıldırım, bu karar doğrultusunda herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmadı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: