Ünlü Bollywood ikilisi Shah Rukh Khan ve Kajol'un yer aldığı bir filmin şarkısı zirveye çıktı

Efsanevi Film Parçası, 2000’lerin En İyi Bollywood Şarkısı Seçildi

Gişe rekorları kıran bir film müziği, İngiltere'nin en sevilen 2000'li yıllar Bollywood müziği seçildi.

BBC Asian Network, dinleyicilerden 50 parçalık kısa listeden 2000’ların En İyi Bollywood şarkısını seçmelerini istedi .

Liste, istasyon sunucuları Haroon Rashid, Nikita Kanda, Gagan Grewal ve Vallisa Chauhan’ın yanı sıra sektör uzmanları Asim Burney, Natasha Retnasingam ve müzik yapımcısı Farooq Got Audio’nun da yer aldığı bir panel tarafından belirlendi.

Listedeki şarkıların birçoğu, Kal Ho Naa Ho’nun şarkısından, komedi-romantik filmi Dostana’dan Desi Girl’e ve komedi-aksiyon filmi Singh is Kinng’den Teri Ore’ye kadar, insanların hayatlarındaki önemli anların fon müziği olarak kabul ediliyor.

Ancak yalnızca bir kazanan olabilir: Kabhi Khushi Kabhie Gham’ın ikonik filminden Bole Chudiyan.

2001 yılında yayınlanan parça, Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan, Kajol, Kareena Kapoor Khan ve Hrithik Roshan gibi Bollywood’un en büyük isimlerinin yer aldığı aile drama filminin imza sesi olarak hatırlanıyor.

Jatin-Lalit tarafından bestelenen ve Sameer Anjaan tarafından yazılan şarkıda ayrıca beş güçlü vokalist yer alıyor: Amit Kumar, Sonu Nigam, Alka Yagnik, Udit Narayan ve Kavita Krishnamurthy.

Bollywood filmleri, romantizm, komedi ve aksiyon hikayelerini şarkı ve dans figürleriyle harmanlamasıyla ünlüdür.

Filmin yönetmenliğini Karan Johar üstlendi ve şarkının birinci sıraya yerleştiğini öğrendiğinde tek yapabildiğinin “her sabah uyanıp evrene şükranlarını sunmak” olduğunu söyledi.

Abu Dabi’deki IIFA Ödülleri’nde Asian Network’ten Haroon Rashid’e konuşan Raşid, “Sanırım nostaljinin çok daha fazla saygı gördüğü bir çağda yaşıyoruz” dedi.

Johar, 2000’li yılların en büyük Bollywood filmlerinden birkaçının yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendi ve bu filmlerde yer alan üç şarkı ilk 10’da yer aldı.

“Şahrukh Han döneminin tamamına ve onun fenomen haline gelen kişiliğine ve hepimizin yarattığı filmlere geri döndüğünde” “hala sevgi toplamaya devam etmesinden” gurur duyduğunu söyledi.

Gunjan Saxena ve Ulajh gibi filmleriyle tanınan oyuncu Janhvi Kapoor, Johar’ın filmlerinin “kültürel bir fenomen” olduğunu söyledi.

“Filmler sadece sinemayı etkilemedi, nesilleri ve kişilikleri de etkilediğini düşünüyorum.

27 yaşındaki oyuncu, Asian Network’e yaptığı açıklamada, “Filmlerine, karakterlerine göre kişiliklerini tamamen şekillendiren çok sayıda insan tanıyorum.” dedi.

Saathiya, Hum Tum ve Tauba Tumhare Ishare gibi şarkılarıyla listede birkaç kez yer alan oyuncu Rani Mukerji de geri sayımda yer almasıyla ilgili olarak “şanslı” hissettiğini söyledi.

“Bunun için bir paye alamam çünkü o dönemdeki müzik yönetmenleri, söz yazarları, benim yönetmenlerim, yazarlar, bence tüm zor işi onlar yaptılar ve o şarkıcılar çok güzel şarkılar söylediler.

“Bu yüzden sanatçılar olarak bu müziğe dudak senkronizasyonu yapabildiğimiz için şanslı olduğumuzu söyleyebilirim.”

Crazy Kiya Re, Kajra Re ve Dola Re Dola gibi şarkılarıyla listede yer alan oyuncu ve Miss World birincisi Aishwarya Rai Bachchan, “Birlikte çalıştığım tüm yönetmenler ve yetenekler için minnettarım” dedi.

“Ve işimi unutulmaz kılan şey budur. Yani bu gerçekten bir ekip çalışmasıdır.”

2000’ler aynı zamanda Ranbir Kapoor, Kareena Kapoor Khan ve Hrithik Roshan gibi günümüzün en iyi Bollywood oyunculuk yeteneklerinin çoğunun çıkış yaptığı bir dönemdi.

Bugün filmleri küresel bir izleyici kitlesine ulaşıyor ve hayranların filmlerdeki şarkılara streaming servisleri aracılığıyla ulaşması her zamankinden daha kolay.

Müzikte Pritam, Vishal-Shekhar, Jatin-Lalit ve Anu Malik gibi besteciler ön plandaydı.

Asian Network’ün en iyi 50’si, müziğin her zaman yaşayacağını söyleyen besteci üçlü Shankar-Ehsaan-Loy’un yedi eserinden oluşuyordu.

“Sanırım biz öldükten ve gittikten sonra bile insanların dinleyeceği şeyler olacak.

“Ve bundan daha güzel bir his yok, muhteşem.”

Shankar Mahadevan, Ehsaan Noorani ve Loy Mendonsa’dan oluşan üçlü, müzikleriyle insanların bağ kurabileceği “dönüm noktaları” yaratmaktan gurur duyuyor.

“Şarkının bir insanın hayatında bir rol oynaması, bir besteci olarak kendimi iyi hissetmemi sağlıyor.”

En iyi 10 şarkı:

(Parantez içinde film adı)

  1. Bole Chudiyan (Kabhi Khushi Kabhie Gham)
  2. Kal Ho Naa Ho (Kal Ho Naa Ho)
  3. Tukh Mein Rab Dikhta Hai (Rab Ne Bana Di Jodi)
  4. Humko Humise Chura Lo (Mohabbatein)
  5. Ana Yahaan Hoon (Veer-Zaara)
  6. Tere Ore (Singh ve Kinng)
  7. Desi Kızı (Dostana)
  8. Dil Ne Yeh Kaha Hai Dil Se (Dhadkan)
  9. Kajra Re (Bunty Aur Babli)
  10. Dola Re Dola (Devdas)

Table of Contents

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: