Villadaki Kaçak İnşaat Başını Yaktı: Şahan Gökbakar Hapis Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villasında yapılan izinsiz inşaatlar nedeniyle 3 ila 10 yıl hapis cezası talep ediliyor. Yıkım kararı verildi.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris’teki Birinci Derece Doğal SİT Alanı içerisinde yer alan villasında yaptığı izinsiz inşaatlar nedeniyle zor günler yaşıyor. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Gökbakar hakkında 3 ila 10 yıl hapis cezası talep ediliyor.

İzinsiz Yapılar ve Yıkım Kararı

Villada yapılan izinsiz güneş panelleri ve su deposu inşaatı başta olmak üzere, çeşitli fiziki müdahaleler nedeniyle yapı kayıt belgeleri 2022’de iptal edilmişti. Gökbakar ve diğer sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından hapis cezası isteniyor.

“Aykırılıkları Biz Yapmadık”

Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar, taşınmazı 2020 yılında satın aldıklarını ve söz konusu izinsiz yapıların kendileri tarafından yapılmadığını belirtti. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, izinsiz olarak inşa edilen beton dolgular, ahşap iskeleler ve taş duvarlar nedeniyle yıkım kararı verildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: