Macron’un Popülaritesi Tarihi Dipte: Fransız Halkı Güvenmiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un popülaritesi, göreve geldiği 2017’den bu yana en düşük seviyeye düştü. Ankette halkın yüzde 72'si Macron'a güvenmediğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un popülaritesi, 2017’de göreve başladığından bu yana en düşük seviyesine indi. Elabe anket şirketinin Les Echos gazetesi için yaptığı anket sonuçlarına göre, Macron’un popülaritesi bir ayda 3 puan düşerek yüzde 22’ye geriledi. Ankete katılanların yüzde 72’si Macron’un ülkenin sorunlarını etkin bir şekilde çözme kapasitesine güvenmediğini belirtti.

Başbakan Barnier de Güven Kaybediyor

Macron’un popülaritesindeki düşüş, geçen ay göreve getirilen Başbakan Michel Barnier‘yi de etkiledi. Barnier’ye olan güven 3 puan düşerek yüzde 28‘e gerilerken, güvensizlik oranı ise 6 puan artarak yüzde 54’e çıktı.

Eski Başbakanlar Daha Popüler

Ankete göre, Macron’un eski başbakanları Edouard Philippe ve Gabriel Attal, Fransa’da en popüler siyasetçiler arasında yer alıyor. Sarı yeleklilerin Aralık 2018’deki geniş çaplı gösterilerinde bile popülaritesi yüzde 23’ün altına düşmeyen Macron’un bu seviyeye gerilemesi dikkat çekiyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: