İstanbul’da Yaşamanın Maliyeti 71 Bin Lirayı Aştı: Enflasyon Artışı Devam Ediyor

İstanbul’da yaşamanın maliyeti eylül ayında 71 bin lirayı aştı. İstanbul Planlama Ajansı’na göre dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti geçen aya göre 2 bin 498 lira arttı.

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) eylül ayı raporuna göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, bir önceki aya göre 2 bin 498 lira artarak 71 bin 431 liraya ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre ise yaşam maliyeti yüzde 60,30 oranında artış gösterdi.

Eylül’de Yüzde 3,62’lik Artış

İstanbul’da yaşam maliyeti eylül ayında yüzde 3,62 oranında artış gösterdi. Ocak ayında 53 bin 58 lira olan yaşam maliyeti, dokuz ay içinde yüzde 34,63 artarak 71 bin liranın üzerine çıktı. Bu artış, İstanbul’da yaşam maliyetlerinin hızla yükseldiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

En Fazla Artan Ürünler

Eylül ayında, fiyatı en çok artan ürün yüzde 7,38 ile yumurta olurken, tıraş malzemeleri yüzde 3,67, kuru fasulye yüzde 3,17 ve çocuk tişörtü yüzde 3 oranında zamlandı.

Yıllık Bazda En Büyük Artış Tuvalet Kâğıdında

Yıllık bazda ise en büyük fiyat artışı yüzde 118,62 ile tuvalet kağıdında gerçekleşti. Tıraş malzemeleri yüzde 90,28, kuru fasulye yüzde 83,49 ve et-kıyma yüzde 69,42 oranında zamlanarak en çok artış gösteren ürünler arasında yer aldı.

İstanbul’da Yaşamak Giderek Zorlaşıyor

İstanbul’da yaşam maliyetinin hızla yükselmesi, hane halklarının karşı karşıya kaldığı ekonomik zorlukları daha da artırıyor. Özellikle temel tüketim maddelerinde yaşanan yüksek artışlar, aile bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: