İltica Eden Türklerin de Parası Kesilecek: Almanya’dan Yeni Karar

Almanya, iltica edenlerin yardımlarını %30 kesme kararı aldı. Kaçak çalışanlara ağır cezalar uygulanacak ve kısa sürede iş bulanlara 1000 Euro ödül verilecek.

Almanya, kaçak göçle mücadele kapsamında yeni önlemler alarak, ilticacılara verilen nakdi yardımları kesme kararı aldı. 1 Ocak 2025’ten itibaren, iş bulmayı reddeden veya iş görüşmelerine katılmayanların yardımları %30 oranında kesilecek. Ayrıca kaçak çalışanlar ağır cezalarla karşılaşacak.

Sınırsız Yardım Dönemi Sona Eriyor

Alman hükümetince kabul edilen yeni düzenlemelere göre, kaçak göçmenler ve iltica edenler artık süresiz olarak halk parası (Bürgergeld) alamayacak. İş teklifini reddedenler veya mesleki eğitimi kabul etmeyenler için yardımların kesileceği duyuruldu.

Kaçak Çalışanlara Ağır Yaptırımlar

Halk parası alıp kaçak çalışanlar, dolandırıcılık cezası ile karşılaşacak ve yardımları tamamen kesilecek. Ayrıca bu kişiler, derhal polise bildirilecek ve cezai yaptırımlarla yüz yüze kalacak.

İlticacılara İş Hayatına Hızlı Entegrasyon

İlticaları kabul edilen mültecilerin, daha hızlı şekilde iş gücüne katılmalarını sağlamak amacıyla iş bulma süreçleri hızlandırılacak. Kısa sürede iş bulanlara 1000 Euro ödül verilecek ve işverenlere de maddi destek sağlanacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: