Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid’den enflasyon açıklaması: Yüzde 2 Hedefi

Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, enflasyon verilerinin soğuduğunu ve Fed'in faiz indirimi için hazırlandığını belirtti.

Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşma yolunda ilerlediğine dair daha fazla güven duyduğunu ifade etti.

Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, Perşembe günü yaptığı açıklamada, son verilerin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla güven verdiğini belirtti. Bu durumun, Fed‘in faiz oranında indirim yapması için uygun bir zemin oluşturduğunu ifade etti.

Şahin Politika ve Enflasyon Endişeleri

Schmid, “Enflasyonda onlarca yıldır yaşadığımız şok göz önüne alındığında, verilerde en iyiden ziyade en kötüyü aramalıyız” diyerek, Fed’in temkinli bir tutum izlediğini vurguladı. Ayrıca, fiyatların değişken olabileceğini ve enflasyonun gidişatından emin olmak için daha uzun bir gözlem süresine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Fiyat İstikrarı ve Politika Ayarları

Son olarak Schmid, “Ancak enflasyon düşük kalmaya devam ederse, görevimiz olan fiyat istikrarı sağlama yolunda ilerlediğimize olan güvenim artacak ve buna bağlı olarak politika duruşunu ayarlamanın uygun olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: