Ruanda’daki Ölümcül Virüs Almanya’ya mı Geldi? Hamburg’da Virüs Alarmı

Hamburg Merkez İstasyonu'nda Marburg virüsü şüphesi nedeniyle tren rayları kapatıldı. Virüs taşıyan iki yolcu karantinaya alındı.

Almanya‘da, Hamburg Merkez İstasyonu, ölümcül Marburg virüsü taşıdığı şüphesiyle iki yolcunun fark edilmesi üzerine polis tarafından kordon altına alındı. Marburg virüsü, Ebola‘ya benzer bir hemorajik ateş olup, yüzde 88 oranında ölümcül olmasıyla biliniyor. Şu an için bu virüse karşı onaylanmış bir aşı veya tedavi bulunmuyor.

Olay, Frankfurt‘tan Hamburg‘a giden bir trende 26 yaşındaki bir Alman tıp öğrencisi ve kız arkadaşının, yolculuk sırasında grip benzeri belirtiler göstermesiyle başladı. Her iki yolcunun da Marburg virüsü belirtilerini taşıdığı düşünülerek istasyondaki 7. ve 8. raylar saatlerce kapatıldı. Yolcular, panik içinde istasyondan tahliye edildi.

Virüs Korkusu Yayılıyor

İtfaiye sözcüsü Christian Wolter, şu anda virüsün bulaşma riskinin kesinleşmediğini ancak gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Hamburg İtfaiyesi tarafından özel bir bulaşıcı hastalık ambulansına alınan hasta ve kız arkadaşı, Eppendorf Üniversite Hastanesi’ne nakledildi. Bu hastane, tropikal hastalıkların tedavisindeki uzmanlığı ile tanınıyor. İki yolcunun kesin teşhisi için kapsamlı testler yapılmaya başlandı.

Bu süreçte çiftin bagajlarına da önlem amaçlı el konuldu. Hamburg-Nord bölgesi sözcüsü Alexander Fricke, sağlık bakanlığının istasyondaki yolcuların durdurulmasını ve gerekli karantina önlemlerinin uygulanmasını emrettiğini belirtti. Olayın ciddiyeti nedeniyle tren yolculuğuna devam eden yaklaşık 200 yolcunun da bilgileri toplandı; virüs bulaşma olasılığı araştırılıyor.

Marburg Virüsü Alarmı

Marburg virüsü, yakın zamanda Ruanda’da bir salgına yol açmıştı. Ülkede sekiz kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti ve 27 vaka doğrulandı. Virüsün Ruanda’dan Almanya’ya uçakla gelen bir yolcu aracılığıyla bulaşmış olabileceği düşünülüyor. Federal polis, virüs taşıma riski bulunan tüm temasları tespit etmek için büyük bir araştırma başlattı.

Olay anında tam koruyucu ekipman giymiş acil servis ekipleri, hastaların durumunu değerlendirmek üzere trene girerek gerekli sağlık kontrollerini yaptı. Operasyonun yaklaşık saat 17:00 civarında sona erdiği ancak tıbbi değerlendirmelerin ve soruşturmanın devam edeceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ruanda’daki salgınla ilgili olarak uyarıda bulunmuş ve zorunlu olmayan tüm seyahatlerin ertelenmesini tavsiye etmişti. Ruanda’da birçok sağlık çalışanı virüse yakalandı ve yüzlerce kişi karantinaya alındı. WHO, Ruanda’daki riski ulusal düzeyde “çok yüksek” olarak değerlendirdi ve bölgesel düzeyde de virüs yayılma riski yüksek olarak kabul ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: