Las Vegas’ta Çıplak Trump Heykeli Kayıplara Karıştı: 2,7 Tonluk Enstalasyon Yok Oldu

Las Vegas'ta otoyol kenarında sergilenen 13 metre yüksekliğindeki çıplak Trump heykeli, dikildikten birkaç gün sonra kayboldu. Heykelin ortadan kaybolma nedeni belirsiz.

Las Vegas’ta Interstate 15 yakınında dikilen eski ABD Başkanı Donald Trump‘a benzeyen 13 metre yüksekliğindeki çıplak heykel, dikildikten sadece birkaç gün sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Heykel, 28 Eylül‘den bu yana otoyolun kenarında sergileniyordu, ancak New York Post‘a göre kayıplara karıştı.

“Çarpık ve Müstehcen” Heykelin Gizemli Kayboluşu

Çarpık ve Müstehcen” olarak adlandırılan bu çalışma, ülkeyi dolaşması planlanan bir turun parçasıydı. Turun detayları henüz açıklanmadı, bu yüzden heykelin kaldırılmasının nedenleri belirsizliğini koruyor. Las Vegas Metro polisi bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

2,7 Tonluk Enstalasyonun Özellikleri

Çatık kaşlı Trump‘ı tasvir eden heykel, köpük kaplı metal inşaat demirinden yapılmış ve yaklaşık 2,7 ton ağırlığındaydı. Heykelin kolları kukla gibi hareket edebiliyordu, bu da dikkat çekici bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyordu.

Heykelin yaratıcıları, bu çalışmanın “şeffaflık, kırılganlık ve siyasi figürlerin kamusal kişiliği üzerine cesur bir ifade” olduğunu belirtti.

Trump Heykelleriyle Daha Önce de Karşılaşıldı

Bu heykel, Amerikalıların Donald Trump‘ın çıplak heykelleriyle ilk karşılaşması değil. 2016‘da New York, San Francisco, Los Angeles, Cleveland ve Seattle gibi şehirlerde “İmparatorun Testisleri Yok” adlı 5 çıplak Trump heykeli ortaya çıkmıştı. Son çalışma ise seçimlere kısa bir süre kala, hararetli tartışmaların yaşandığı bir dönemde gündeme geldi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: