Picasso’nun Kayıp Eseri 62 Yıl Sonra Ortaya Çıktı: Hurdacı Farkında Değildi

1962’de bir İtalyan hurdacı tarafından farkında olmadan keşfedilen tablonun, 62 yıl sonra Picasso'ya ait olduğu anlaşıldı. Eserin değeri 6 milyon avro olarak belirlendi.

1962 yılında mahzen temizlerken Picasso‘ya ait bir tablo bulan İtalyan hurdacı Luigi Lo Rosso, eserin değerini bilmeden 62 yıl boyunca korudu. Ünlü ressamın sevgilisi Dora Maar‘ın portresi olduğu düşünülen tablo, yıllar sonra bir sanat tarihi ansiklopedisinde fark edildi.

Tablo Aile Evinde Asılıydı

Lo Rosso, tabloyu bulduktan sonra ailesiyle birlikte Pompei‘ye götürdü ve tablo, ucuz bir çerçeve içinde ailenin oturma odasında asılı kaldı. Picasso‘nun imzasını taşıyan eser, Lo Rosso’nun oğlu Andrea Lo Rosso tarafından keşfedildi. Andrea, tabloyu sanat tarihi ansiklopedisindeki imzalarla karşılaştırarak, bunun bir Picasso eseri olabileceğini fark etti.

Uzmanlar İnceleme Yaptı

Ailenin uzmanlardan yardım almasıyla, eserin Picasso‘ya ait olduğu doğrulandı. Arcadia Vakfı‘nın bilimsel komite üyesi ve grafolog Cinzia Altieri, tabloyu uzun incelemelerin ardından 6 milyon avro değerinde olduğunu belirledi.

Şu An Milano’da Saklanıyor

Tablonun gerçekliği konusunda son söz Picasso Vakfı‘na aitken, eser şu anda Milano‘daki bir kasada saklanıyor. 1930-1936 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen bu eser, Picasso‘nun İtalya’nın güneyindeki Capri adasına yaptığı ziyaretler sırasında yaratılmış olabilir.

web sitesi uygulama / geliştirme: