Berlin’in Köklü Fırını Mälzer 125 Yıl Sonra Kapanıyor: Ekonomik Kriz Son Nokta Oldu

Berlin’in köklü Mälzer Fırını, 125 yılın ardından ekonomik baskılar ve artan maliyetler nedeniyle kapılarını kapatıyor. Steglitz’teki son şubesinden müşterilerine veda etti.

Berlin’in batısında Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg‘deki beş şubesi ile hizmet veren Mälzer Fırını, 125 yıllık geçmişine son vererek kapılarını kapatmaya karar verdi. Eylül ayı sonunda artan ekonomik baskılara dayanamayan bu köklü işletme, faaliyetlerini durdurdu.

Kapanmanın Sebepleri

Mälzer Fırını’nın kapanmasına neden olan etkenler arasında artan hammadde ve enerji maliyetleri ile personel eksikliği başı çekiyor. Yaz aylarında iflas başvurusunda bulunan şirket, finansal krizden çıkış yolu aradı ancak girişimler başarısızlıkla sonuçlandı.

Müşterilere Veda

Aile, Steglitz‘teki son şubenin kapısına bıraktıkları bir not ve web sitelerindeki açıklama ile müşterilerine yıllarca verdikleri destek için teşekkür etti.

125 Yıllık Tarih

Mälzer Fırını, köklerini 1899 yılında açılan **“İlk Rhineland Fırını”**na dayandırıyor. 1915‘ten beri Steglitz’teki Ahornstraße‘de hizmet veren dükkan, bölgenin simge mekanlarından biri olarak biliniyordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: