Firari FETÖ’cü Hakim Mustafa Karatay Diz Çökerek Gözaltına Alındı

Firari FETÖ’cü eski hakim Mustafa Karatay, MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonuyla yakalandı. Ergenekon kumpası davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev yapan Karatay, 8 yıldır firariydi.

Firari FETÖ’cü eski hakim Mustafa Karatay, Ankara‘da saklandığı evde MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü‘nün ortak operasyonuyla yakalandı. Karatay, 8 yıldır firari olarak aranıyordu ve saklandığı evde kıyafetlerin arasına gizlenmiş halde bulundu.

Komşusunun İhbarı Üzerine Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir komşusunun ihbarı üzerine Karatay’ın saklandığı daireyi tespit etti. Yapılan uzun takip sonucunda, 8 yıldır aranan eski hakimin Ankara Yenimahalle’deki bir evde yaşadığı belirlendi. Operasyon sırasında, Karatay’ın evinde dijital materyallere el konuldu. Karatay’ın Signal uygulaması üzerinden FETÖ ile iletişim kurduğu tespit edildi.

Ergenekon Kumpası Davasında Kilit İsimdi

Mustafa Karatay, görev yaptığı dönemde Ergenekon kumpası olarak bilinen davada mahkeme heyeti başkanı olarak görev aldı. İlhan Cihaner ve Saldıray Berk gibi önemli isimlerin yargılandığı Erzincan’daki davada kilit rol oynamıştı.

Karatay, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla yargılanacak ve hakkında 8 yıldır süren firari durumu sona erdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: