Jean-Marie Le Pen Neo-Nazi Grubuyla Şarkı Söyledi, Marine Le Pen Harekete Geçti

Marine Le Pen, babası Jean-Marie Le Pen'in bir neo-Nazi grupla şarkı söylerken görüntülenmesinin ardından yasal işlem başlatacağını duyurdu

Fransa’nın aşırı sağcı lideri Marine Le Pen, babası Jean-Marie Le Pen‘in bir neo-Nazi grup ile birlikte şarkı söylediği videoların sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçti. Jean-Marie Le Pen, aşırı sağcı rock grubu Match Retour üyeleriyle evinde şarkı söylerken görüntülendi. Marine Le Pen, bu duruma karşı yasal yollara başvuracağını duyurdu.

Neo-Nazi Grubuyla Skandal Video

96 yaşındaki Jean-Marie Le Pen, Match Retour adlı aşırı sağcı bir grup ile şarkı söylerken videoya alındı. Grubun, 1980’lerde İngiltere’de ortaya çıktığı ve uluslararası bir neo-Nazi ağı olan Blood and Honour ile bağlantılı olduğu biliniyor. Sosyal medyada hızla yayılan videoda, bir grup üyesinin üzerinde Hitler Gençliği’ni yücelten bir tişört olduğu görüldü.

Jean-Marie Le Pen, 2002 yılında Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalmış ve Avrupa’da büyük tepki çekmişti. Skandal videoda, grubun Le Pen’e özel bir serenat yaparak Napolyon’un “Fanchon” şarkısını söyledikleri görülüyor.

Marine Le Pen’den Yasal Adım

Marine Le Pen, babasının bu duruma bilinci dışında dahil edildiğini öne sürerek, “Babam, Musset okuyabiliyor ancak hangi yılda olduğumuzu bilmiyor olabilir,” açıklamasında bulundu. Le Pen, babasının zayıflığından ve sağlık sorunlarından faydalandığını iddia ettiği kişilere karşı yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Le Pen, ayrıca, Jean-Marie Le Pen’in evine bu kişileri alanlara karşı da yasal süreci başlatacağını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: