A Milli Takım’a Yeni Yıldız: Porto’nun Genç Santrforu Deniz Gül

Porto'nun genç yıldızı Deniz Gül, A Milli Takım'ın radarına girdi. Santrfor olarak görev yapan Gül, Türkiye için forma giymeye hazırlanıyor.

A Milli Takım, yurt dışındaki yetenekli gurbetçi oyuncuları kadrosuna katma çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, Porto’da forma giyen 20 yaşındaki santrfor Deniz Gül, A Milli Takım’ın radarına girdi. Vincenzo Montella tarafından Porto’da izlenip beğenilen genç yıldız, Türkiye Futbol Federasyonu’nun hedefinde. İsveç doğumlu olan ve İsveç’in çeşitli alt yaş milli takımlarında oynayan Gül’ün, Türkiye Milli Takımı’nda forma giymesi için çalışmalar devam ediyor.

Deniz Gül’ün Kariyeri

2 Temmuz 2004 doğumlu olan Deniz Gül, santrfor pozisyonunun yanı sıra, sol kanat, sağ kanat ve on numara olarak da oynayabiliyor. Kariyerine Djursholm U17 takımında başlayan Deniz, Hammarby‘ye transfer olduktan sonra A takıma yükseldi. 2024-2025 sezonunda 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Porto’ya transfer olan Gül, Porto ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Deniz Gül’ün İstatistikleri

Genç oyuncu, Hammarby formasıyla çıktığı 25 maçta 3 gol ve 2 asist yaparken, toplam kariyerinde 48 maçta 17 gol ve 4 asist katkısı sağladı. İsveç U19, U20 ve U21 milli takımlarında da forma giyen Deniz Gül’ün, Türkiye Milli Takımı tercihini yapması için olumlu görüşmeler sürüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: