Güneri Cıvaoğlu’nun Ardından: Bir Dönemin Duayeni Aramızdan Ayrıldı

Türk basınının duayen ismi Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Gazeteci kimliğiyle tanınan Cıvaoğlu, başyazarlık, televizyon sunuculuğu ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Cıvaoğlu, temmuz ayında İstanbul’daki bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmış, geçirdiği kazadan sonra çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşması ve ince bir kanamayla karşılaşması sonucu acilen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Cenaze törenine dair detaylar ise henüz açıklanmadı.

Güneri Cıvaoğlu kimdir?

85 yaşında hayata veda eden Güneri Cıvaoğlu, Türk basınının duayen isimlerinden biridir. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Cıvaoğlu, son olarak Milliyet Gazetesi’nin başyazarı olarak görev yapıyordu. 30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Cıvaoğlu, gazetecilik kariyerinin yanında avukat, haberci ve televizyon sunucusu olarak da başarılı bir kariyere imza attı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken gazeteciliğe Akis Dergisi ve Yeni İstanbul Gazetesi ile başlayan Cıvaoğlu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte de görev aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu, Türkiye’de önemli gazetelerin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Tercüman ve Güneş gazetelerinin yanı sıra, Sabah Gazetesi ve Milliyet Gazetesi gibi önde gelen yayın organlarında çalıştı. 1986-1996 yılları arasında Sabah Gazetesi‘nde köşe yazarlığı yaptı, aynı zamanda Show TV‘de yöneticilik görevinde bulundu. 1996’dan itibaren Milliyet Gazetesi‘nde başyazar olarak kariyerine devam etti.

Televizyon dünyasında da adından söz ettiren Cıvaoğlu, Kanal D ana haber bülteni sunuculuğu ve “Durum” programının yapımcılığı gibi roller üstlendi. Televizyondaki en bilinen programlarından biri de samimi sohbetlere yer verdiği “Şeffaf Oda” oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: