NBA’in Korkulan Savunmacısı Dikembe Mutombo Hayatını Kaybetti

NBA’in efsane oyuncusu Dikembe Mutombo, 58 yaşında beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Tüm spor dünyası bu acı haberle sarsıldı.

NBA’in efsane oyuncusu Dikembe Mutombo, 58 yaşında beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 19 yıllık kariyerinde büyük başarılar elde eden Mutombo, basketbol dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı.

19 Yıllık Efsane Kariyer

NBA’in en sevilen isimlerinden biri olan Dikembe Mutombo, 58 yaşında beyin kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Demokratik Kongo asıllı Mutombo, uzun süredir tedavi görüyordu. NBA, efsane oyuncunun vefatını duyurdu ve tüm spor dünyası bu acı haberle sarsıldı.

Dikembe Mutombo, 1991-2009 yılları arasında NBA’de tam 19 yıl boyunca forma giydi. Bu süre zarfında Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks ve Houston Rockets gibi önemli takımlarda oynadı. 8 kez All-Star seçilen Mutombo, NBA’de en korkulan savunmacılardan biri olarak tanınıyordu.

Mutombo, blok yapmasının ardından ünlü parmak sallama hareketiyle NBA tarihine adını yazdırdı. Kariyerinde 1196 maçta ortalama 9.8 sayı, 10.3 ribaund ve 2.8 blok istatistiklerine ulaştı. 3 kez blok kralı, 2 kez ribaund kralı olan Mutombo, 4 kez NBA’de yılın savunmacısı ödülünü kazandı.

NBA’de Bir Efsane

Dikembe Mutombo, kariyerindeki başarılarının yanı sıra hem sahada hem de saha dışında sergilediği duruşla NBA’in en saygı duyulan oyuncularından biri oldu. Hayırseverliği ve Afrika’daki çalışmalarına olan bağlılığıyla da tanınan Mutombo, sporun ötesinde bir figürdü. Ölümü, basketbol dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: