Enflasyonda Gerileme Sinyalleri: Piyasa Yüzde 50’nin Altını Bekliyor

Bloomberg HT anketine göre, piyasa Eylül ayında enflasyonun %48,3 olmasını bekliyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise %42 seviyesinde öngörülüyor.

Bloomberg HT‘nin yaptığı enflasyon anketine göre, piyasa katılımcıları Eylül ayında yıllık enflasyonun %50’nin altına düşmesini bekliyor. Ankette, Eylül ayı için yıllık enflasyon tahmini %48,3 olarak öngörülürken, aylık enflasyonun %2,2 seviyesinde olacağı tahmin edildi.

Eylül Ayı İçin Tahminler

Ağustos ayında yıllık enflasyon %51,97 olarak gerçekleşmişti. Bloomberg HT’nin anketine katılanlar, Eylül’de bu oranın önemli ölçüde düşerek %48,3’e gerileyeceğini düşünüyor. Aylık enflasyon beklentisi ise %2,2 olarak kaydedildi. Anket katılımcılarının tahminleri, Eylül ayı için en düşük %1,6 ve en yüksek %2,5 arasında değişiklik gösterdi.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

Piyasa katılımcıları, 2024 yıl sonu enflasyon beklentilerini de paylaştı. 21 kurumun tahminlerine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi %42 olarak öngörüldü. Bu tahmin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın yıl sonu tahmin aralığı olan %34-42’nin üst bandına işaret ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon tahminleri %40 ile %45 arasında değişiklik gösteriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: