Özgür Özel’den Sinan Ateş Davası Tepkisi: “O İkisi İçeri Girene Kadar Adalet Sağlanamaz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasında gerçek adaletin, Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter gibi siyasi isimlerin yargılanmasıyla sağlanacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayeti davasını takip etmek için Sincan Cezaevi Kampüsü‘ne geldi ve basına önemli açıklamalarda bulundu. Özel, davada sadece tetikçilerin yargılandığını, ancak esas azmettiricilerin hala dışarıda olduğunu belirterek, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter‘i işaret etti. Sık sık “o ikisi” sözleriyle dikkat çeken Özel, gerçek adaletin bu kişiler içeriye girdiğinde sağlanacağını vurguladı.

“Esas Azmettiriciler Dışarıda”

Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde duruşmalar devam ederken, Özgür Özel, esas azmettiricilerin dosyada bulunmadığını ve bazı siyasi isimlerin korunmaya çalışıldığını belirtti. Özel, “Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“O İkisi İçeri Girmeden Adalet Sağlanamaz”

Özel, açıklamalarında özellikle Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter‘i hedef alarak, MHP‘li bu isimlerin yargılanmadığını ve gerçek adaletin sağlanması için bu kişilerin de cezalandırılması gerektiğini belirtti. “Katiller içeriye girince adalet tecelli edecek. Hangisi? O ikisi, o ikisi!” ifadeleriyle vurgu yaptı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: