Demet Sabancı: “Eric Adams’a Yalnızca Türk Konukseverliğini Gösterdim”

Demet Sabancı Çetindoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams’a bağış kampanyasıyla ilgisinin olmadığını belirterek, sadece Türk konukseverliğini gösterdiğini açıkladı

İş insanı Demet Sabancı Çetindoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams ile ilgili Türkiye bağlantılı soruşturmada adının geçtiği iddialarla ilgili açıklama yaptı. Sabancı, Adams ile ilişkisini yalnızca Türk konukseverliğini göstermek olarak nitelendirirken, bağış kampanyalarıyla bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

“Bağış Kampanyalarıyla İlgim Yok”

Demet Sabancı Çetindoğan, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, New York Belediye Başkanı Eric Adams’a karşı bir bağış kampanyası veya yasadışı bir bağışın söz konusu olmadığını belirtti. Sabancı, Adams ile olan ilişkisinin, Türk misafirperverliğini göstermekten ibaret olduğunu ifade ederek, daha önce de birçok üst düzey kişiyi ağırladığını ve onlara da aynı konukseverliği gösterdiğini dile getirdi.

Soruşturmadaki İddialar

New York Güney Bölge Mahkemesi tarafından açıklanan iddianamede, Adams’ın Türk yetkili ve iş insanlarından yasadışı bağış ve hediye kabul ettiği iddia ediliyor. İddianamede, Adams’ın 2021 seçim kampanyasına katkıda bulunmak için St. Regis İstanbul Oteli’nde ücretsiz veya yüksek indirimli konaklama imkanı sunulduğu belirtiliyor. Sabancı’nın adı doğrudan geçmese de, “St. Regis İstanbul’un sahibi varlıklı iş kadını” olarak anılıyor.

Sabancı’dan Konaklama Açıklaması

Demet Sabancı Çetindoğan, iddialara yanıt olarak Eric Adams’a St. Regis İstanbul Oteli’nde yalnızca indirim uygulandığını belirtti. Adams’ın 2017 ve 2019 yıllarında yaptığı ziyaretlerde, St. Regis Oteli’nde kaldığı, ancak konaklamaların bağış kampanyası amacıyla yapılmadığını savundu.

“Türk Misafirperverliğini Gösterdim”

Sabancı, açıklamasında, ulusal ve uluslararası arenada Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gönüllü hizmetlerde bulunduğunu vurguladı. Sabancı, “Türkiye karşıtı propagandalar karşısında, önyargıları ve yanlış tarihi bilgilerle mücadele etmek için Türk konukseverliğini göstermek benim gönüllü görevimdir” dedi.

Üst Düzey İsimler Arasında Prens ve Prensesler

Sabancı, bugüne kadar ağırladığı üst düzey isimler arasında Prenses Michael of Kent, Prens Edward, Colin Powell, Madeleine Albright, Oprah Winfrey, Michael Kors, Roberto Cavalli gibi ünlü isimlerin yer aldığını belirtti. Bu kişilerle olan ilişkilerinde de sadece Türk konukseverliğini sergilediğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: