Nasrallah Saldırısı Sonrası Biden-Netanyahu Gerilimi Tırmanıyor

New York Times, Biden ile Netanyahu arasındaki anlaşmazlıkların, Nasrallah saldırısı sonrası daha da derinleştiğini yazdı. Özellikle ateşkes önerisi konusunda yaşanan gerginlik dikkat çekiyor.

New York Times tarafından yayımlanan bir analizde, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki gerilimin giderek arttığı belirtiliyor. İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı hedef alan saldırısının, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları daha da derinleştirdiği vurgulanıyor. Özellikle Biden yönetiminin, Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırıdan önce hiçbir uyarı almamış olması, ABD’nin bölgedeki diplomatik çabalarını zora soktu.

Ateşkes Gerginliği

ABD ve Fransa’nın önerdiği 21 günlük ateşkes planını reddeden Netanyahu, Biden yönetimini rahatsız eden bir tavır sergiledi. ABD’li yetkililere göre, Biden bölgedeki gerilimi azaltmak için bir yıl boyunca diplomatik çaba sarf etti, ancak bu son saldırı ve İsrail’in bu süreçteki tavrı, daha geniş çaplı bir savaşı tetikleme riski taşıyor.

Biden’ın Tepkisi

Nasrallah’ın ölümünü memnuniyetle karşılayan Biden, Hizbullah liderinin yıllardır Amerikan ve İsrailli sivillerin ölümlerinden sorumlu olduğunu belirtti. Ancak, bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi için diplomasiye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca, bölgedeki ABD güçlerine savunma pozisyonlarını güçlendirme talimatı verdiğini açıkladı.

İsrail ve ABD Arasındaki İletişim Sorunları

Biden ve Netanyahu arasındaki iletişim eksiklikleri, iki liderin uzun süredir devam eden anlaşmazlıklarının üzerine eklenen bir başka gerilim kaynağı oldu. Özellikle Nasrallah saldırısı konusunda ABD’ye önceden bilgi verilmemesi, Washington ve Kudüs arasında derinleşen güvensizliği ortaya koydu. ABD’li yetkililer, bu durumun diplomatik çabalara zarar verdiğini ve İsrail’in ABD’yi zor durumda bıraktığını düşünüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: