Kral Charles’tan Maggie Smith’e Veda: “Ulusal Bir Hazineyi Kaybettik”

Kral Charles, Maggie Smith’in vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Smith, Harry Potter serisinde Profesör McGonagall rolüyle tanınıyordu.

Ünlü Harry Potter serisinde Profesör McGonagall karakterine hayat veren Maggie Smith, 89 yaşında hayata veda etti. İngiltere Kralı Charles, Maggie Smith’in ölümünün ardından derin üzüntüsünü belirtti ve onu “ulusal bir hazine” olarak nitelendirdi.

“Ulusal Bir Hazineydi”

Kral Charles, başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Eşim ve ben Dame Maggie Smith‘in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ulusal bir hazinenin üzerindeki perde inerken, onun sahnedeki ve sahne dışındaki sıcaklığı ve zekasını en büyük hayranlıkla anıyoruz.”

Ünlü İsimlerden Anlamlı Mesajlar

Harry Potter serisinde Maggie Smith ile birlikte rol alan Daniel Radcliffe ve Emma Watson da sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. Radcliffe, “Onunla çalışabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum” derken, Watson, “O gerçek, dürüst ve komikti. Tüm nezaketi için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı’ndan Taziye

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Maggie Smith’i “gerçek bir ulusal hazine” olarak tanımladı ve düşüncelerinin ailesiyle birlikte olduğunu belirtti. Oscar ödüllü Smith, uzun kariyeri boyunca birçok unutulmaz performansa imza atmıştı.

Maggie Smith’in, 27 Eylül cuma sabahı Londra’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: