Özgür Özel CHP’li Ediz Ün’ün İstifasını İstedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aracında kaçak elektronik sigara bulunan Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyaretinden Türkiye’ye döner dönmez, kaçak elektronik sigara bulundurma iddialarıyla gündeme gelen Edirne Milletvekili Ediz Ün’ü Ankara’ya çağırdı. Ediz Ün’ün, Ankara’da CHP Grup Başkanvekilleriyle görüştüğü ve bu görüşmede kendisinden soruşturma süreci tamamlanana kadar partiden istifa etmesinin istendiği öğrenildi.

Grup Başkanvekilleri, Ün’e, soruşturma sonuçlanana kadar istifa etmesi gerektiğini iletti. Ün’ün kısa süre içinde istifa etmesi bekleniyor. İstifa etmemesi halinde ise Grup Disiplin Kurulu’na sevk edileceği ifade ediliyor.

Olayın Geçmişi

Geçtiğimiz hafta Edirne’de yapılan bir polis kontrolü sırasında, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait cipte gümrük kaçağı ürünler bulunmuş ve şoför ile bir kişi gözaltına alınmıştı. Ediz Ün, araçtaki ürünlerden haberi olmadığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak, iki gün önce basına yansıyan haberlerde, Milletvekili Ün’ün o gece aracı kendisinin kullandığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeler üzerine CHP’de, Ediz Ün’e yönelik istifa talebi gündeme geldi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: