Kadın Futbol Takımları İlk Kez EA FC ve Football Manager’da Yer Alacak

EA FC ve Football Manager, kadın futbol takımlarını oyunlarına dahil ediyor. Kadın futbolu kariyer moduna giriyor ve yeni nesil bu dönüşüme tanıklık ediyor.

Dünyanın en çok oynanan futbol oyunlarından EA FC ve Football Manager, bu yıl itibarıyla oyunlarına kadın futbol takımlarını da dahil ediyor. İlk kez, oyuncuların yönettiği kulüplerde kadın futbol takımları yer alacak ve kariyer modu, kadın futbolcularla oynanabilecek.

EA FC, futbolseverlere kariyer modunda futbolcu ya da kulüp yöneticisi olarak oynama imkânı sunuyor. Bu yıl, kadın futbolcular da bu modun bir parçası haline geliyor. Kadın futbolcuların ilk kez 2016 yılında FIFA 16‘ya, geçen yıl da EA FC Ultimate Team moduna dahil edildiği biliniyor.

Kariyer modunun yapımcılarından Andreas Wilsdorf, bu değişikliği FIFA 16 ile başlatmak istediklerini ancak o zamandan bu yana kadın futbolunun çok fazla evrildiğini belirtiyor. Özellikle Fransa, İspanya, ABD, Almanya ve İngiltere kadın futbol liglerinden gelen verilerle bu yenilik mümkün hale getirildi.

Football Manager da kadın futbolunu oyunlarına entegre etme sürecini 3 yıl önce başlatmıştı. Ancak, kadın futbolu için gerekli verilerin toplanmasının büyük bir zorluk olduğunu belirten Tina Keech, kadın futbolunun veritabanını sıfırdan oluşturmak zorunda olduklarını söylüyor.

Kadın Futbolu İçin Zorluklar

Keech, erkek futbolunda yıllardır toplanan verilerin bulunmasının kolay olduğunu ancak kadın futbolu için en temel bilgilere bile ulaşmanın zor olduğunu ifade ediyor. Oyundaki tüm detayların doğruluğundan emin olmaları gerektiğini vurgulayan Keech, kadın futbolunun daha geniş kitlelere yayılması için bu sürecin önemine dikkat çekiyor.

Her iki oyunda da kadın futbolcuların ücretleri, transfer bedelleri gibi detaylar gerçek hayattaki liglerle uyumlu şekilde tasarlandı. Ancak bu rakamlar, erkek futbolculara kıyasla oldukça düşük seviyede.

EA FC, kadın futbolunu geliştirmek amacıyla oyun içinde bazı değişiklikler yapıyor. Örneğin, kadın futbol maçları gerçek hayatta daha küçük stadyumlarda oynansa da oyun içinde erkeklerle aynı büyüklükteki sahalarda yer alıyorlar.

Yeni Nesil İçin İlham Kaynağı

EA FC yapımcısı Andreas, küçük kızların artık kendi kahramanlarıyla bir sezon boyunca oynayabileceğini vurgulayarak, bu değişimin önemli bir etki yarattığını belirtiyor. Aynı şekilde Sports Interactive‘den Keech, kızlarının futbol sevgisinin, onu kadın futbolunu oyunlara taşıyan hareketin bir parçası olmaya teşvik ettiğini söylüyor.

Keech, “Yeni nesil bu dönüşüme tanıklık edecek” diyerek kadın futbolunun gelişiminde video oyunlarının büyük bir rol oynayacağını ifade ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: