Hizbullah, Lideri Hasan Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü açıklamıştı; Hizbullah bu haberi doğruladı.

Ortadoğu’da gerilim zirveye çıktı. İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlenen saldırıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah, kısa bir süre sonra yaptığı açıklamayla Nasrallah’ın ölümünü doğruladı. Aynı saldırıda, Hizbullah’ın güney cephesi komutanı Ali Karaki’nin de öldüğü bildirildi.

Hamaney’den Sert Tepki

Nasrallah’ın ölüm haberinin ardından, İran’ın dini lideri Ali Hamaney yüksek güvenlik önlemleri alınarak korunaklı bir bölgeye götürüldü. Hamaney, yaptığı açıklamada İsrail’e karşı sert ifadeler kullandı:

“Siyonist rejimin iktidardaki terör çetesi, Gazze’de bir yıldır sürdürdükleri canice savaştan ders almadı. Siyonist suçlular bilsinler ki, Hizbullah’ın Lübnan’daki güçlü yapısına büyük bir zarar veremeyecek kadar önemsizler.”

Hamaney, tüm Müslümanlara, ellerindeki tüm imkanlarla Hizbullah’ın yanında yer alıp, İsrail’e karşı direnç göstermeleri çağrısında bulundu.

İsrail Ordusu: “Nasrallah, Yeraltı Karargahında Vuruldu”

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, Nasrallah’ın Beyrut’un güneyindeki yeraltı karargahında düzenlenen bir saldırıyla öldürüldüğünü açıkladı. 80 ton bomba kullanılan saldırıda, Nasrallah’ın yanı sıra, Hizbullah’ın diğer üst düzey komutanlarının da hedef alındığı belirtildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah’ın öldürüldüğünü doğruladıktan sonra, “İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese ulaşacağız” diyerek operasyonun uzun süredir planlandığını vurguladı.

Bölgedeki Tansiyon Yükseliyor

Reuters’a göre, İran, Nasrallah’ın ölümünün ardından Hizbullah ve diğer bölgesel müttefikleriyle sürekli temas halinde. İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu da acil olarak toplandı.

Hamaney, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Allah’ın lütfuyla Lübnan, işgalci düşmanı yaptıklarına pişman edecek. Tüm Müslümanların görevi, Lübnan halkının ve Hizbullah’ın yanında durmak ve gaspçı rejime karşı onlara yardım etmektir.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: