Halit Cıngıllıoğlu Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Demirbank’ın Eski Sahibi Dalia Garih ile Buluştu

Demirbank’ın eski sahibi Halit Cıngıllıoğlu, uzun bir aradan sonra Dalia Garih ile Monaco’da bir araya gelerek tekrar ortaya çıktı. Cıngıllıoğlu’nun bankası, 2000 yılında TMSF’ye devredilmişti.

Demirbank’ın eski sahibi Halit Cıngıllıoğlu, yıllar sonra tekrar gündeme geldi. Cıngıllı Holding tarafından 7 Eylül 1953’te İstanbul’da kurulan Demirbank, 6 Aralık 2000’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti. Cıngıllıoğlu, uzun süre sonra Monaco’da Üzeyir Garih’in kızı Dalia Garih ile bir araya gelerek yeniden gündeme geldi.

Dalia Garih ile Buluşma

Dalia Garih, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta, çocukluk arkadaşı Halit Cıngıllıoğlu ile Monaco’da sabah kahvesi içtiklerini belirtti. Garih, paylaşımında, “Çocukluk arkadaşım sevgili Halit ile sabah kahvesi” ifadelerine yer verdi.

Demirbank’ın TMSF’ye Devrine AİHM Kararı

Demirbank, 6 Aralık 2000’de TMSF’ye devredilmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bu devir kararını haksız bulmuştu. 20 Eylül 2001’de ise Demirbank, HSBC tarafından satın alındı ve 11 Aralık 2001’de HSBC Bank A.Ş. ile birleştirildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: