Yagi Tayfunu Tayland’da Timsah Katliamına Yol Açtı: 125 Siyam Timsahı Öldürüldü

Tayland’da nesli tükenme tehlikesi altındaki 125 siyam timsahı, Yagi Tayfunu’nun etkileri nedeniyle öldürüldü. Yetiştirici, halk güvenliği için bu kararı aldığını belirtti.

Tayland’da meydana gelen trajik bir olayda, nesli tükenme tehlikesi altındaki 125 siyam timsahı, Yagi Tayfunu’nun etkileri sonucu öldürülmek zorunda kaldı. Timsah yetiştiriciliği yapan Natthapak Khumkad, tayfunun çiftliğine zarar verebileceği endişesiyle bu zor kararı aldığını belirtti.

“Hayatımın En Zor Kararını Almak Zorunda Kaldım”

Khumkad, tesisteki bir duvarın çökmek üzere olduğunu ve timsahların halk arasına karışarak tehlike oluşturabileceğini fark edince, hızlı bir şekilde harekete geçmek zorunda kaldığını söyledi. Khumkad, “İnsan hayatı ve toplum güvenliği söz konusuydu. Ailemle birlikte hayatımın en zor kararını aldım ve timsahları öldürdüm” dedi.

Yetkililer Kararın Arkasında Durdu

Lamphun Balıkçılık Dairesi Başkanı Pornthip Nualanong, Khumkad’ın kendilerini bilgilendirerek cesurca ve sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini belirtti. Khumkad’ın çiftliğinde hala 500 bebek timsahın bulunduğu bildiriliyor.

Timsah Yetiştiriciliği Tayland’da Yaygın

Tayland’da timsah yetiştiriciliği oldukça yaygın ve yıllık 6 ila 7 milyar baht gelir elde ediliyor. Timsah eti ve derisi ticari amaçlarla kullanılıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: