Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: “Futbola Dinamit Koyan Biz Değiliz”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbol ekonomisinin sürdürülemez hale geldiğini söyledi. Koç, futboldaki olumsuz ekonomik koşulların kulüplerin kontrolünde olmadığını vurguladı.

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, futbol ekonomisinin sürdürülemez bir hale geldiğini belirtti. Riva’da imzalanan sponsorluk anlaşmasında konuşan Koç, kulüp yöneticilerinin gönüllü olarak çalıştığını ve futbol ekonomisini etkileyen olumsuz unsurların kulüplerin kontrolünde olmadığını vurguladı.

“Yöneticiler Olağan Şüpheli Olamaz”

Ali Koç, kulüp yöneticilerinin, işlerinden ve ailelerinden fedakarlık yaparak kulüplerini yönetmeye çalıştıklarını ifade etti. Futbol ekonomisindeki zorluklara değinen Koç, “Kulüplerin yaptığı yanlış veya gereksiz transferler konusunda eleştiriler yapılabilir. Ancak, Türk futbolunun ekonomik sorunlarının temelinde kulüplerin kontrolünde olmayan unsurlar yatmaktadır”** dedi.

“Türk Futbolu Ekonomik Açıdan Zor Durumda”

Koç, son 5 yılda yayın gelirlerinin 500 milyon dolardan 96 milyon dolara düştüğünü, vergilerin %15’ten %40’a çıktığını ve döviz kurlarındaki artışın futbol ekonomisini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı. Ayrıca, faizlerin yükselmesi ve pandemi gibi unsurların Türk futbolunu sürdürülemez hale getirdiğini belirten Koç, bu sorunların kulüplerin sorumluluğunda olmadığını ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: