BM Genel Kurulu’nda Gerilim… Filistin Haritası Tepkisi: Türk Heyeti Salonu Terk Etti

Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını protesto ederek salonu terk etti. Netanyahu'nun konuşmasında Filistin'i "İsrail" olarak göstermesi tepki topladı.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hitabı sırasında Türk heyeti, birçok delegasyonla birlikte salonu terk etti. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız öncülüğünde hareket eden Türk heyeti, Netanyahu konuşmasına başlamadan önce salondan ayrıldı.

Filistin Haritası Krizi

Netanyahu’nun konuşması sırasında, Filistin toprakları Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni “İsrail” olarak gösteren bir harita kullanması, büyük tepki topladı. Bu olay üzerine sadece Türk heyeti değil, birçok ülke delegasyonu da Netanyahu’yu protesto amacıyla salonu terk etti. Salondan çıkan delegasyonların ardından oturum salonunun büyük ölçüde boş kaldığı gözlemlendi.

Netanyahu’ya Yönelik Eleştiriler

Netanyahu’nun konuşmasına izin verilmesi, özellikle Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han tarafından hakkında savaş suçu işlediği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmasının talep edilmesinin ardından tartışmalara yol açtı. Netanyahu’nun bu koşullar altında BM’ye hitap etmesine tepki gösteren birçok ülke, bu durumu eleştirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: