Getir’in Tek Kontrolü BAE’li Mubadala’ya Geçti

Rekabet Kurumu, Abu Dhabi merkezli Mubadala Investment Company'nin Getir'in market ve yemek teslimatı işlerinde kontrolünü devralma başvurusunu onayladı.

Rekabet Kurumu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal varlık fonlarından Mubadala Investment Company‘nin, hızlı teslimat şirketi Getir‘in kontrolünü devralmasına yönelik başvuruyu onayladı. Böylece, Getir’in market ve yemek teslimatı işlerinde çoğunluk ve kontrol hissesi artık Mubadala’ya geçti.

Getir’deki Yapısal Değişim

Getir, haziran ayında kamuoyuyla yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu paylaşmıştı. Yeni yapıda, Getir’in kurucuları azınlık hissedarı olarak market ve yemek teslimatı işlerinde yer almaya devam edecek. Ancak şirketin e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü, Getir kurucularında kalacak ve bu alanlardaki çoğunluk hissesi kuruculara devredilecek.

Mubadala’nın Hedefi Getir’in Gelişimini Güçlendirmek

Mubadala’nın devraldığı kontrol, şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda stratejik bir adım olarak görülüyor. Rekabet Kurumu’nun onayı ile Getir’in hızlı teslimat sektöründeki gücü daha da artacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: