Stephen King, “The Rule of Jenny Pen” Filmine Hayran Kaldı: “Bu Yıl İzlediğim En İyi Filmlerden Biri”

Stephen King, "The Rule of Jenny Pen" adlı gerilim filmine övgüler yağdırdı. Film, Geoffrey Rush ve John Lithgow’un başrollerde olduğu karanlık bir hikayeyi anlatıyor.

Korku edebiyatının usta ismi Stephen King, sosyal medya üzerinden yeni bir gerilim filmine övgüler yağdırdı. X (Twitter) platformunda 7 milyondan fazla takipçisi bulunan King, bu yıl izlediği filmler arasında en iyilerden biri olarak nitelendirdiği The Rule of Jenny Pen adlı filme dikkat çekti. Ünlü yazar, filmi izleyicilere tavsiye ederek, Shudder’da yayınlanmasını heyecanla beklediğini belirtti.

Filmin Konusu ve Oyuncu Kadrosu

The Rule of Jenny Pen, başrolde Geoffrey Rush ve şeytani bir el kuklası olan psikopat karakteriyle John Lithgow‘u buluşturuyor. Filmin yönetmen koltuğunda, korku-gerilim türünde kendini kanıtlamış olan James Ashcroft oturuyor. Film, Owen Marshall‘ın kısa öyküsünden uyarlanmış ve senaryosu Ashcroft ile Eli Kent tarafından yazılmış.

Rush‘ın canlandırdığı yargıç karakteri, mahkemede geçirdiği bir felç sonrası destekli yaşam tesisine yerleştiriliyor. Ancak kısa sürede, bu tesisin, Jenny Pen adında bir kuklanın ve psikopat bir hastanın diğer hastalara eziyet ettiği karanlık bir yer olduğu ortaya çıkıyor.

Prömiyer ve Eleştirmen Yorumları

Filmin dünya prömiyeri, Teksas’ta düzenlenen Fantastic Fest‘te yapıldı. The Rule of Jenny Pen, 2025 yılında ABD’deki korku ve gerilim filmlerine özel yayın platformu Shudder‘da gösterime girecek. Filmin Türkiye’de gösterime girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Eleştirmenler, filmi “yaşlanmayı hak ettiği saygınlıkla ele alan nadir korku-gerilim yapımlarından biri” olarak nitelendiriyor. Stephen King’in de beğenisini kazanan bu film, şimdiden korku sineması tutkunlarının merakla beklediği yapımlar arasında yer alıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: