İş Dünyası Faiz İndirimi Beklentisinde: Önemli Olan Doğru Zaman

Merkez Bankası’nın bu ay faiz oranlarını sabit tutmasının ardından, iş dünyasında gözler faiz indirimi beklentisine çevrildi. İş dünyası temsilcileri, faiz indiriminin zamanlamasının ekonomik mücadeleyi tehlikeye atmaması gerektiğini vurguluyor.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener: “Faiz İndirimi İçin Erken”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Merkez Bankası’nın, mevsimsellikten arındırılmış enflasyon verileri doğrultusunda faiz indirimi yapmadan önce dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özgener, “Faiz indirimine ihtiyaç var ancak erken bir adım, bugüne kadar verilen enflasyon mücadelesini riske atabilir,” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım: “Doğru Zamanlama Şart”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kararına dikkat çekerek, Türkiye’nin de faiz indirimi sürecine gireceğini öngördüğünü belirtti. Ancak Yıldırım, “Erken bir indirim, ekonomide geri dönüşü zor sorunlar yaratabilir. Faiz doğru zamanda, doğru oranda indirilmelidir,” ifadelerini kullandı.

İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Fikret Kileci: “Erken Faiz İndirimi Tehlikeli”

TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, faiz indiriminin erken yapılmasının bugüne kadar sarf edilen ekonomik çabanın boşa gidebileceği uyarısında bulundu. “Faiz indirimini doğru zamanda yapmalıyız. Orta Vadeli Program’a sahip çıkmalı ve hedeflerimize ulaşmalıyız,” dedi.

OVP’nin Önemi

İş dünyası temsilcileri, Orta Vadeli Program (OVP)‘nin Türkiye ekonomisi adına kritik bir rol oynadığını vurguluyor. Hasan Köksal, OVP’nin Türkiye’yi düzlüğe çıkaracak bir kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek, programın sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: