Çin’in Teşvik Paketi Yatırımcıların İlgisini Çekti: Milyarderler Çin Hisselerine Yöneliyor

Çin'in geniş kapsamlı teşvik paketi, milyarder yatırımcılar David Tepper ve Nick Wilcox’un dikkatini çekti. Yatırımcılar Çin hisselerinde uzun pozisyon almayı sürdürüyor.

Çin, geniş kapsamlı teşvik paketini açıkladıktan sonra, milyarder yatırımcılar ve büyük kurumlar Çin ekonomisi hakkında pozitif görünümlerini paylaşmaya başladı. Appaloosa Management’ın kurucusu David Tepper, Çin’e yönelik yatırım stratejilerini güçlendirdiğini duyurarak “Çin ile ilgili her şeyi alacağı” yorumunu yaptı.

Yatırımcılar Çin’e Yöneliyor

Tepper, Fed’in faiz indirimlerinin Çin ekonomisinde gevşemeye neden olacağını öngördüğünü belirtti ve Çin hisselerinde daha fazla uzun pozisyon aldığını açıkladı. CNBC’ye verdiği demeçte, “Otoritelerin bu derece büyük teşvik silahlarını devreye alacaklarını beklemiyordum” ifadelerini kullandı.

Tepper, Çin konusunda iyimser olan tek yatırımcı değil. Hedge fonu Man Group‘tan Nick Wilcox da Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, Çin teşvik paketinin ardından Çin hisselerinin yükselişini sürdüreceğini söyledi. Aynı zamanda, Morgan Stanley stratejistleri de CSI 300 endeksinin kısa vadede yüzde 10 oranında sıçrayabileceğini öngördü.

Çin’in Ekonomik Adımları ve Etkileri

Çin, hafta başında açıkladığı faiz ve zorunlu karşılık indirimlerinin 27 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu. Bu adımlar, küresel yatırımcıların Çin piyasalarına olan güvenini artırarak hisse senetlerinde pozitif bir hava yarattı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: