Fitch’ten Türkiye’ye Not Artışı: Varlık Fonu ve 8 Belediye İçin Yükseltme

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu ve 8 büyükşehir belediyesinin kredi notunu "B+"dan "BB-" seviyesine yükseltti. Notların görünümü "durağan" olarak belirlendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve 8 büyükşehir belediyesinin kredi notunu artırdı. Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden tahvil temerrüt notları (IDR) “B+”dan “BB-“ seviyesine çıkarıldı.

Türkiye Varlık Fonu ve Belediyelere Not Artışı

Fitch Ratings ayrıca, Türkiye Varlık Fonu’nun uzun vadeli yabancı ve yerel para birimi tahvil ihraççı temerrüt notunu (IDR) “durağan” görünüm ile “B+”dan “BB-“ seviyesine yükseltti. Kredi notlarının görünümünün durağan olarak belirlenmesi, gelecekteki belirsizliklerin sınırlı olduğu anlamına geliyor.

İstanbul’un kıdemli teminatsız notu da aynı şekilde “B+”dan “BB-“ seviyesine yükseltildi. Fitch’in bu adımı, Türkiye’nin yerel yönetimlerinin ve Varlık Fonu’nun uluslararası kredi derecelendirmelerinde iyileşme gösterdiğini ortaya koyuyor.

Fitch’in Değerlendirmeleri ve Beklentiler

Son zamanlarda Türkiye ile ilgili artan not artışı haberlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Fitch’in bu hamlesi, Türkiye’nin ekonomik istikrar sağlama yolundaki çabalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Özellikle büyükşehir belediyeleri ve Varlık Fonu’nun finansal performansı, uluslararası piyasalarda daha olumlu bir imaj çiziyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: