Ekrem İmamoğlu: “Siyasi Yasak Davası Toplumu Rahatsız Ediyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında istenen siyasi yasak davasının toplumu rahatsız ettiğini belirterek, yargının manipüle edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında istenen siyasi yasak kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, davanın toplumu rahatsız ettiğini belirterek, sürecin hukuki değil, siyasi olduğunu ima etti.

“Bu Dava Toplumu Rahatsız Ediyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hakkında devam eden siyasi yasak davasının toplumu olumsuz etkilediğini söyledi. İmamoğlu, “Böyle bir dava olmaz, bu dava toplumu rahatsız ediyor” diyerek sürecin yarattığı huzursuzluğu dile getirdi.

“Yargının Bir Silah Gibi Kullanıldığını Düşünüyorum”

Kendisine yöneltilen “Davanın seyrini hukuk mu belirliyor, siyaset mi?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez.” ifadesini kullandı. Yargının manipüle edilmesine istinafın son vermesini temenni ettiğini belirten İmamoğlu, hakimlere ve savcılara tarihi görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

“Bu Dava, Türkiye’nin Demokrasi ve Hukuk Meselesi”

İmamoğlu, davanın şahsi değil, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk meselesi olduğunu vurgulayarak, yargı sistemine olan güvenin sarsılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bu davanın gerekçesinin ve varlığının dahi topluma anlatılamayacağını belirtti.

Mansur Yavaş ile Görüşme

İmamoğlu, Ankara ziyareti sırasında Mansur Yavaş ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna da yanıt verdi. İmamoğlu, “Her geldiğimde ararım, görüşürüm. Alacağım olsun, bugün zamanımız kısıtlı” diyerek Yavaş ile rutin bir görüşme yapmayı planladığını ancak zaman darlığı nedeniyle görüşemediklerini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: