Coca-Cola’dan Sürpriz Karar: Spiced ve Zero Sugar Tatları Raflardan Kalkıyor

Coca-Cola, Spiced ve Spiced Zero Sugar tatlarını piyasaya sürdükten sadece yedi ay sonra üretimini durdurma kararı aldı. Şirket, bu tatları 2024'te yeni ürünlerle değiştirecek.

Coca-Cola, Spiced ve Spiced Zero Sugar tatlarını piyasaya sürdükten sadece yedi ay sonra üretimlerini durduracağını açıkladı. Atlanta merkezli içecek devi, bu tatların 2024’te yeni ürünlerle değiştirileceğini duyurdu.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Tüketicilerimizin beğenilerini sürekli olarak gözden geçiriyor ve ürün yelpazemizi buna göre ayarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Coca-Cola’nın İlk Kalıcı Yeni Ürün Eklemeleriydi

Bu tatlar, 19 Şubat’ta ABD ve Kanada raflarında yerini almış ve Coca-Cola’nın Kuzey Amerika portföyüne üç yıl sonra yaptığı ilk kalıcı eklemeler olmuştu. Coca-Cola, bu ürünlerin neden kaldırıldığına dair kesin bir açıklama yapmadı. Ancak, ürünlerin hızla piyasaya sürülmesinin bu kararın sebeplerinden biri olabileceği tahmin ediliyor.

Coca-Cola Kuzey Amerika Pazarlama Şefi Shakir Moin, şubat ayında yaptığı açıklamada bu ürünlerin yalnızca yedi hafta içinde geliştirildiğini belirtmişti. Oysa normalde yeni bir içeceğin geliştirilme süreci genellikle bir yıl sürüyor. Tüketicilerin bu tada beklenen ilgiyi göstermemiş olması da bir diğer olası neden olarak görülüyor.

Genç Tüketicilere Hitap Eden Deneysel Ürünler

Coca-Cola, özellikle genç tüketicilerin ilgisini çekmek için sınırlı sayıda üretilen koleksiyonlarla denemeler yapmaya devam ediyor. 2022’de piyasaya sürülen sekiz Coca-Cola Creations tadı ve yakın zamanda sunulan Oreo aromalı Coca-Cola bu girişimlerden sadece bazıları. Ayrıca, şirket alkollü içecek portföyünü de genişletiyor. 2021’de ABD’de piyasaya çıkan Topo Chico Hard Seltzer ve Bacardi Limited iş birliğiyle Avrupa ve Meksika’da 2024’te satışa sunulacak hazır rom ve kola kokteyli bu genişlemenin örnekleri arasında yer alıyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: