Nükleer Tehdit Yeniden Gündemde: Putin Batı’yı Uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'yı Ukrayna'ya uzun menzilli silah desteği vermeleri halinde nükleer silah kullanabileceği konusunda yeniden tehdit etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yı nükleer silah kullanımı konusunda yeniden tehdit etti. Putin, Ukrayna’ya uzun menzilli silah desteği sağlanması halinde, Rusya’nın nükleer silah kullanmayı ciddi olarak düşünebileceğini söyledi.

Nükleer Doktrinde Değişiklik

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda, Rusya’nın nükleer doktrininde bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. Bu tehdit, Ukrayna’nın Batı yapımı füzelerle Rusya’nın derinliklerine saldırı düzenlemesi ihtimaline karşı Batı’ya verilmiş en güçlü uyarı oldu. “Rusya’ya karşı bir saldırı desteklenirse, bunu nükleer bir tehdit olarak göreceğiz” şeklinde konuşan Putin, Batı’yı bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Zelenskiy’den Yanıt

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy‘nin özel kalem müdürü Andriy Yermak, Putin’in açıklamalarını reddetti ve “Rusya’nın artık nükleer şantaj dışında dünyayı korkutacak bir aracı kalmadı” dedi.

Modern Askeri Tehditler

Putin, modern askeri tehditlerin giderek değiştiğine dikkat çekerek, “Rusya ve müttefikleri için yeni askeri tehditler ortaya çıkıyor ve bunları dikkate almalıyız” dedi. Bu tehditler, Ukrayna’ya verilen Batı desteğiyle daha da büyüdü.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: