Ahu Tuğba’nın Cenazesi Türkiye’ye Getiriliyor: Son Yolculuğu Cuma Günü

Yeşilçam’ın efsanevi ismi Ahu Tuğba, 1 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Cenazesinin bu Cuma Türkiye'ye getirileceği ve Teşvikiye Camii'nde kılınacağı açıklandı.

Yeşilçam’ın efsanevi isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024’te ABD’de hayatını kaybetmişti. Cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için gerekli yasal prosedürler tamamlandı. Sanatçının cenaze namazı, kızı Anjelik Calvin‘in isteği doğrultusunda Teşvikiye Camii‘nde kılınacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı‘na defnedilecek.

Ahu Tuğba’nın Hastalık Süreci

69 yaşında hayatını kaybeden Ahu Tuğba, uzun süredir ileri seviye astım ile mücadele ediyordu. Nisan ayında geçirdiği trafik kazası sonrası ağır bir operasyon geçirmiş ve 3 hafta yoğun bakımda kalmıştı. Vefatını, yakın arkadaşı Nuri Alço duyurmuştu.

Vasiyeti ve Son Sözleri

Yıllar önce hazırladığı vasiyetinde organ bağışında bulunduğunu açıklayan Tuğba, ölümden korkmadığını, ancak en büyük kaygısının kızı Anjelik ile olan ilişkisi olduğunu belirtmişti. Tuğba, “Ölümden korkum yoktu, en büyük korkum kızımı bir daha görememekti” demişti.

Cenaze Süreci

Ahu Tuğba’nın otopsi işlemleri nedeniyle cenaze süreci uzamıştı. Kızı Anjelik Calvin, annesinin cenazesinin Cuma günü Türkiye’ye getirileceğini ve sonrasında defnedileceğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Calvin, “Bu Cuma akşamı Türkiye’de olacağız. Cenaze saati ve yeri kesinleşince mutlaka bildireceğim” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: