Ortadoğu’da Bugün: Avrupa Ülkelerinden, Vatandaşlarına Lübnan’ı Terk Etme Çağrısı

Avrupa hükümetleri, Lübnan'daki vatandaşlarını terk etmeye çağırdı.

Portekiz, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık, Lübnan’daki vatandaşlarına ticari uçuşlar sürerken ülkelerine dönmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Avrupa hükümetleri, Hizbullah ile İsrail arasında artan çatışmalar sebebiyle Lübnan’daki vatandaşlarını terk etmeye çağırdı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İngiliz vatandaşlarına acil durum planının uygulanmasını beklememelerini ve ülkeyi derhal terk etmelerini etmelerini bildirdi.

Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer; “Hala ticari uçuşlar var. Benim mesajımı duymaları çok önemli. Bu mesaj; hemen ayrılmaları ve [ülkeyi] terk etmeleri” için dedi.

“Lübnan’ı hemen terk edin…”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, hükümetin acil durum planları çerçevesinde yaklaşık 700 İngiliz askerinin Kıbrıs’a gönderileceği ifade etti.

Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı; İsrail’in süren askeri harekatı sebebiyle vatandaşlarına Lübnan’ı en kısa sürede terk etmelerini tavsiye ederken, kalmayı tercih eden vatandaşlarını da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Portekiz Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarının özellikle Lübnan’ın Bekaa vilayeti sınırları içindeki Litani Nehri’nin güney bölgesi ve Bekaa Vadisi’ne seyahat edilmemesini tavsiye etti.

İspanya Dışişleri Bakanlığı’nın İspanyol vatandaşlarını Lübnan’dan tahliye etme planının olmadığını da belirterek, İspanyol vatandaşlarına ülkeyi hemen terk etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Kaynak: EuroNews


Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: