Mike Tyson’dan Dana White’a Büyük Övgü: “Boksu Baştan Yaratacak”

Mike Tyson, yaklaşmakta olan Jake Paul ile yapacağı dövüş öncesinde Dana White‘a övgüler yağdırdı. Efsanevi boksör, Dana White‘ın boks dünyasına getirdiği yeniliklerin, spor dalına büyük bir katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

White, Ultimate Fighting Championship (UFC)‘in CEO’su ve başkanı olarak, 2001 yılından bu yana karma dövüş sanatları (MMA) alanında büyük değişimlere imza attı. Ancak White, son yıllarda boks alanında da adımlar atmaya başladı. 2017’de düzenlenen Floyd Mayweather Jr. ve Conor McGregor dövüşü, White‘ın bokstaki ilk önemli girişimi oldu. McGregor‘un UFC ile sözleşmesi bulunduğu için bu dövüşte White, promotörlük görevini üstlenmişti.

White, 2022 yılında boksta promotörlük yapmanın zorluklarını vurgulayarak, “Düzeltmeye çalışması kabus gibi olan bozuk bir iş” diye niteledi ve geri çekildiğini duyurdu. Ancak, Zuffa Boxing ile boks dünyasıyla olan bağını sürdürmeye devam etti.

Mike Tyson, 15 Kasım’da YouTuber Jake Paul ile karşılaşmaya hazırlanırken, Dana White‘ın boksla olan bağlantılarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Mmafighting.com‘a yaptığı açıklamada Tyson, White‘ın boks dünyasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tyson şöyle dedi:

“Tıpkı UFC gibi, bu boksun başına gelen en iyi şey olacak. Eğer UFC’deyseniz ve birileri dövüşü yuhalıyorsa, o dövüşçüyü bir daha göremezsiniz. Kaliteli dövüşlerin olduğu bir düzen var. UFC’de kötü bir dövüş çıkarırsanız, bir daha geri dönemezsiniz.”

Bu sözleriyle Tyson, boksta da benzer bir kalite standardı getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Boks dünyasında aynı dövüşçülerin tekrar tekrar dövüşmesine karşı çıkan Tyson, UFC‘nin kaliteyi ön plana koyan yapısını övdü.

Mike Tyson ve Jake Paul dövüşü, Tyson‘ın 2005 yılından bu yana ilk profesyonel dövüşü olacak. 58 yaşındaki efsane boksör, kendisinden 31 yaş daha genç olan Paul ile dövüşecek. İlk olarak temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan maç, Tyson‘ın sağlık sorunları nedeniyle kasım ayına ertelenmişti.

Tyson, Paul ile dövüşme nedenini şu sözlerle açıkladı:

“Onu ben başlattım. 4 yıl önce benim maçımın ön gösterisinde dövüşmesine izin verdim. Kimse onun kim olduğunu bilmiyordu. Onu ben başlattım ve büyük ihtimalle sonu da ben olacağım.”

Bu heyecanla beklenen maç, boks dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Mike Tyson ve Dana White‘ın bu spor dalına yaptığı katkılar, gelecekte boksu nasıl şekillendirecek, hep birlikte göreceğiz.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: