Turkcell’in Togg Ortaklığına Rağmen Lüks Alman Araçları Kiralaması Dikkat Çekti

Turkcell, Togg ortaklığına rağmen 3.5 milyar TL'lik araç kiralama anlaşmasında yöneticilerinin çoğunlukla Alman lüks araçlarını tercih etmesi dikkat çekti.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yüzde 23 hissedarı olan Turkcell, 3 yıl içinde yaptığı 3.5 milyar TL’lik araç kiralama sözleşmesiyle dikkat çekti.

Turkcell, yöneticiler için kiraladığı 1300 araçlık filoda ağırlıklı olarak Alman marka lüks otomobilleri tercih ederken, filoda sadece 30 adet Togg bulunması, “ortakların müdürleri bile Togg’a ilgi duymadı” yorumlarına neden oldu.

3.5 Milyar TL’lik Araç Kiralama Anlaşması

Turkcell, önümüzdeki 3 yıl için toplamda 3.5 milyar TL değerinde dev bir araç kiralama anlaşması yaparak 1300’ün üzerinde araç kiraladı. Togg’un ortaklarından biri olmasına rağmen, bu kiralamalar arasında sadece 30 adet Togg bulunması dikkat çekti. Gazeteci Emre Özpeynirci’nin paylaştığı bilgiye göre, yöneticilere iki seçenek sunulmasına rağmen çoğu yönetici tercihini lüks Alman otomobillerden yana kullandı. Togg, beklenen ilgiyi görmedi.

Lüks Otomobil Tercihi

Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Togg’un da ortaklarından olan Turkcell, önümüzdeki 3 yıl için 3.5 milyar TL’ye 1300’ün üzerinde araç kiralamış. (Mevcut araç kontratları sona erdiği için) Araçların yaklaşık 541 tanesi Avis’ten temin edilmiş. Asıl üstlenici ise United Grubu bünyesindeki Ufilo isimli bir şirketmiş. Ancak dikkat çeken nokta, Turkcell’in ortağı olduğu Togg’dan sadece 30 aracın kiralanmış olması. Toplamda 1300 araçlık filo tamamlandığında bu sayı ancak 40 olacakmış.”

Kiralanan Araçlar Şu Şekilde:

  • Yönetim Kurulu Başkanı (Şenol Kazancı): Mercedes S450
  • CEO (Ali Taha Koç): Audi A8 Long
  • Ankara Makam Araçları: 3 adet Audi A6
  • Genel Müdür Yardımcıları: 11 adet Audi Q8
  • Direktörler ve Grup Şirketleri Genel Müdürleri: 75 adet BMW 5.20 xDrive
  • Müdürler: 420 adet yeni kasa Tiguan (2 depo benzin)
  • 30 adet TOGG (sınırsız elektrik)

Not: Müdürlere iki seçenek sunulmuş, ancak yöneticiler lüks Alman otomobillerini tercih etmişler.

Sonuç olarak, Turkcell’in yöneticileri için tercih ettiği araçların büyük çoğunluğunun lüks Alman otomobilleri olması, Togg’a yeterli ilginin gösterilmediği yorumlarını beraberinde getirdi.

web sitesi uygulama / geliştirme: