Türkiye Güzeli Doktor, Atandığı Bingöl’e Gitmedi: Göreve Başlamadı

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması birincisi ve doktor İdil Bilgen, atandığı Bingöl Yayladere ilçesindeki görevine henüz başlamadı. Göreve başlaması için 2 ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerekiyor.

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen ve aynı zamanda doktor olan İdil Bilgen, atandığı Bingöl’ün Yayladere ilçesine henüz görevine başlamadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere ilçesine atanan Bilgen’in, göreve başlama süresi dolmasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yapmadığı öğrenildi.

Atama Süreci ve Detaylar

İdil Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olmuştu. Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Bingöl’ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’ne atanmıştı. 9 Eylül’de gerçekleşen bu atamanın ardından 15 gün içinde göreve başlaması bekleniyordu. Ancak Bilgen’in, bu süre zarfında Bingöl Yayladere’deki görevine başlamadığı bildirildi.

Mazeret Dilekçesi İçin Süreç İşliyor

İdil Bilgen’in, göreve başlamak için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verme hakkı bulunuyor. Eğer bu süre zarfında dilekçe vermezse, Bilgen 6 ayda bir yapılan Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvurma hakkını elde edecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: