Turistlere 750 Euroya Kadar Ceza: Malaga’da Kurallar Sertleşti

Malaga'da görgü kurallarına uymayan turistler 750 euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya. Yerel halk turistlerin davranışlarından bıktı.

İspanya’nın en popüler yaz destinasyonlarından biri olan Malaga, turistlerin görgü kurallarına uymaması nedeniyle sert önlemler alıyor. Kentte uygunsuz davranışlarda bulunan turistlere 750 euroya kadar para cezası uygulanacak. Yerel halk, memleketlerinin turistler için bir tema parkına dönüştüğünü söyleyerek bu duruma tepki gösteriyor.

Yerel Halkın Tepkisi Artıyor

Aktivistler, aşırı turizmin kent sakinleri için rahatsız edici bir hal aldığını belirtiyor. Özellikle pandemi sonrası turizm patlaması, kira piyasasını bozarak ve şehir merkezini burjuvalaştırarak yerel halkı zora soktu. Yerel halk, turistlerin kaba davranışlarından ve gece hayatının getirdiği gürültüden şikayetçi.

Yeni Kurallar ve Cezalar

Buna karşılık Malaga yerel meclisi, turizm kurallarını güncelledi ve ziyaretçilere uygun ve uygunsuz davranışları hatırlatmak için hem İngilizce hem de İspanyolca poster kampanyası başlattı. Yetkililer, bu kurallara uyulmasının kent sakinleri için yaşam kalitesini iyileştireceğini ve turistlerin de daha iyi bir deneyim yaşayacağını vurguluyor.

Uyması Gereken Görgü Kuralları

Üstsüz Gezmek Yasak

Yetkililer, ziyaretçilere sokaklarda ve halka açık yerlerde daima giyinik olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Kent sakinlerinin şehir merkezinde sık sık yüzme kıyafetleriyle ya da üstsüz dolaşan turistlerden şikayetçi olması üzerine kıyafetsiz gezmeyi yasaklayan bir yönetmelik çıkarıldı. Artık kamusal alanda üstsüz ya da iç çamaşırıyla gezmek yasak ve ihlaller için 750 euroya kadar para cezası uygulanıyor.

Gürültü Yapmak Yasak

Bu kural ile yerleşim alanlarında rahatsız edici veya uygunsuz olarak değerlendirilebilecek ziyaretçi davranışlarına atıfta bulunuluyor. Belediye, turistlere bağırmamalarını, yüksek sesle şarkı söylememelerini veya müzik dinlememelerini tavsiye ediyor. Ziyaretçilerden özellikle sakinlerin istirahate çekildiği saatlere saygı göstermeleri ve yaşlılara, hastalara, çocuklara, öğrencilere ve önemli çalışanlara karşı düşünceli olmaları bekleniyor.

Kaldırımlar Yayalar İçindir

Yetkililer, bisiklet ya da scooter kullananların, sadece bu amaç için tasarlanmış alanlarda kalmalarını talep ediyor. Kaldırımlar, yayalar için ayrılmış olup araç kullanımı yasak.

Şehri Temiz Tutun

Ziyaretçilerden, çöplerini atarken çöp kutularını, konteynırları ve diğer hizmetleri kullanmaları isteniyor. Ayrıca anıtların, tarihi mekanların, park ve bahçelerin etrafına çöp atılmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Turizm ve Yerel Yaşam Arasında Denge

Yetkililer, bu kuralların uygulanmasının hem turistler hem de yerel halk için olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyor. Amaç, Malaga‘nın cazibesini korurken, yerel halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve turistlerin de daha saygılı davranmasını sağlamak.

web sitesi uygulama / geliştirme: